marți, 30 iulie 2013

Moduri distractive și ieftine de a-ți distra copilul care te scoate din minți


Știai de ce mamele ajung să aibă atâtea jucării când au copiii încă mici? Pentru că o jucărie nouă înseamnă cam o oră de liniște și pace. Soțul se plânge în continuu de tonele de plastic de care ne împiedicăm prin casă și asta pentru că nu înțelege că, dacă cel mic are ceva nou pe care să-l distrugă, mami primește timp pentru a face ceva plin de strălucire, cum ar fi spălatul frigiderului sau ștergerea prafului.

Să ții copilul ocupat înseamnă să poți face și ceea ce ai tu nevoie, chiar dacă adori să te joci CUCU-BAU a mia oară. Iată câteva sugestii:

Sticla de plastic și biluțele
Ia o sticlă de apă plată, pune-o copilului între picioare și dă-i și o cutie cu biluțe sau monede pe care să le pună în sticlă. Ține-l pe șturlubatic lângă tine, să nu cumva să-și bage bilele in nas sau în ureche. Varianta mai sigura este sa-i dai creioane să le bage in sticlă. Așa-i că pare să nu se mai plictisească?

Cortul în jurul mesei din living
Ia o pătură (sau mai multe) și pune-le în jurul mesei. Pune sub masă perne și jucării, eventual și o lanternă și vei vedea că nu-l vei mai scoate pe copil de acolo decât dacă, eventual, îi promiti ciocolată sau înghețată cât cuprinde.

Strecurătoarea și paiele colorate
Ia strecurătoarea de paste, întoarce-o cu fundul în sus și dă-i micuțului paie colorate pe care să le bage prin găuri.

Monstrul-cutie care mănâncă TOTUL
Ia o cutie de carton, desenează o față urâcioasă și GATA. Cutia-monstru! Uaaaa!

Acuarelă în pungă
Ia o pungă din acelea care se închid ermetic, pune acuarele în ea și lipește-o de geam cu scotch. Micuțul tău se va distra jucându-se cu culorile și tu vei avea timp să te pensezi.

Ligheanul de apă

Dacă vrei să gătești sau să speli bucătăria, pune niște prosoape pe jos și dă-i copilului un lighean cu apă și niște recipiente și linguri cu care să se joace. Bineînțeles, copiii foarte mici nu trebuie lăsați singuri, căci se pot îneca și în bolul cu supă, dar supravegherea este minimă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu